Het meest volledige programma meetgereedschappen

Gratis helpdesk

Meer dan 40 jaar ervaring in de Benelux – ook in service en kalibratie

Alle informatie in het Nederlands beschikbaar


Deel dit artikel

Lasaulec en Mitutoyo verstaan elkaar prima

Bij Technische Groothandel Lasaulec BV uit Heerenveen moet men ver teruggaan in de tijd als de vraag gesteld wordt hoelang de Friese handelsorganisatie al met Mitutoyo samenwerkt. “Ik werk hier al 36 jaar en
toen ik binnenkwam werden er al handmeetmiddelen van Mitutoyo verkocht. Zij bestaan dit jaar 40 jaar en ik denk dat wij al bijna net zolang met hen samenwerken”, vertelt productmanager Ron Brouwer.

Bedrijfstransformatie
De naam Lasaulec vindt zijn oorsprong in de business waar de onderneming zich in eerste instantie volledig op richtte. “De bedrijfsnaam is een samenvoeging van Lasbenodigdheden Autogeen en Electrisch”, legt inkoper Klaas-Abe Lulofs uit. Hij is net als collega Ron al jarenlang werkzaam bij de technische groothandel. “In de naoorlogse periode nam de vraag naar gereedschappen en materialen voor industriële toepassingen steeds meer toe. Daar werd door de toenmalige directie goed op ingespeeld. Naast de industrie vormde ook de automotivebranche jarenlang een belangrijke klantgroep. Die tak is echter jaren geleden afgestoten en wij richten ons met Lasaulec nu volledig op maintenance, repair en operations. Onze klanten zijn industriële bedrijven, technische diensten, (semi)overheid en technische opleidingscentra.”

Digitalisering en automatisering
Ron vertelt hoe hij de markt en dus ook technische groothandel heeft zien veranderen in de afgelopen decennia. “Alles is steeds meer gedigitaliseerd en een bedrijf als het onze is dus nu ook veel minder afhankelijk van fysieke verkooppunten. Wij bedienen onze klanten via acht verkooppunten in Nederland, maar daar is geen magazijn meer met kostbare voorraad. Alles wat wordt besteld komt rechtstreeks uit ons volledig geautomatiseerde distributiecentrum in Heerenveen. De bestellingen komen grotendeels via onze webshop en tegenwoordig ook via onze handige App bij ons binnen. Vervolgens worden de bestellingen via een geavanceerd logistiek proces geautomatiseerd in orde gemaakt en verzonden naar onze klanten. Ik durf gerust te stellen dat wij hiermee vooroplopen.”

Prima interactie met Mitutoyo
De moderne mogelijkheden worden door Lasaulec dus optimaal benut, maar dat betekent volgens de twee ervaren medewerkers niet dat het er binnen hun organisatie nu allemaal kil en zakelijk aan toegaat. Klaas-Abe: “In tegendeel. Wij hechten aan persoonlijk contact met onze klanten en onze toeleveranciers. Dat zie je ook wel terug aan de langdurige relaties die wij met tal van partijen, waaronder Mitutoyo, hebben. Wij verstaan elkaar prima en er is van ons uit veel waardering over hoe zij de afgelopen jaren hun dealerprogramma hebben opgezet. Op de eerste plaats draait het uiteraard om de kwaliteit van hun meetinstrumenten, maar dat zit bij dit gerenommeerde topmerk wel snor. De meerwaarde in onze samenwerking zit hem vooral ook in de manier waarop zij ons en onze klanten mee laten delen in hun vakkennis op het gebied van professionele meettechniek. Via online educatie maken zij vakinhoudelijke informatie en productinformatie heel toegankelijk. Dat wordt bijzonder gewaardeerd.”

Product toegevoegd aan offerte!