Het meest volledige programma meetgereedschappen

Gratis helpdesk

Meer dan 40 jaar ervaring in de Benelux – ook in service en kalibratie

Alle informatie in het Nederlands beschikbaar


Deel dit artikel

DBT Groep en Mitutoyo hebben veel raakvlakken

De Bruin Techniek en Mitutoyo hebben veel raakvlakken

De Bruin Techniek is als familiebedrijf al sinds 1966 actief als regionale toeleverancier van werktuigbouwkundige kwaliteitsproducten en diensten aan industriële eindgebruikers. De Bruin Techniek Groep is succesvol met haar onlinekanaal MROshop® en haar marktformules: De Bruin Techniek en Aandrijftechniek Limburg.

“Daarbij werken wij al tientallen jaren bijzonder prettig samen met Mitutoyo”, vertelt Supply Chain Manager Niels van Doorne.

Gezond familiebedrijf
Met directeur Bart de Bruin staat de tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf. Kenmerkend is de lange staat van dienst van veel medewerkers, waarvan er een aanzienlijk aantal al meer dan 25 jaar bij DBT werkzaam is. Ook met de meeste klanten heeft de Brabantse onderneming volgens Niels vele jaren een hechte relatie. “Van origine is De Bruin Techniek gespecialiseerd in aandrijftechniek. Dat is overigens nog steeds een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Daarnaast wordt klantspecifieke dienstverlening steeds belangrijker zoals VMI oplossingen, OCI koppelingen en klantspecifieke webshops. Dat doen we vanuit ons hoofdkantoor in Tilburg. Wij willen graag dichtbij onze klanten staan en snel kunnen anticiperen op specifieke klantbehoeftes vanuit diverse servicepunten in Nederland en België”, stelt Niels.

MRO is veel omvattend
MRO is door de jaren heen een steeds belangrijker onderdeel binnen de bedrijfsvoering van de De Bruin Techniek Groep geworden. Maintenance, Repair and Operations zijn de facetten waarop het Brabantse familiebedrijf zich meer en meer heeft toegelegd. “Je ziet dit terug in onze MRO webshop, maar ook in de manier waarop wij aandacht besteden aan educatie en kennisdeling binnen onze organisatie. Daarvoor hebben wij het MRO College opgezet. Daarin worden onze mensen continu bijgespijkerd op diverse vakgebieden. Denk aan het optimaal gebruikmaken van ons ERP-systeem, persoonlijke ontwikkeling en productkennis. Bij dat laatste onderdeel werken wij nauw samen met onze toeleveranciers, waaronder uiteraard ook Mitutoyo.”

Support van Mitutoyo voelt comfortabel
Niels toont zich enthousiast over de wisselwerking met Mitutoyo. “Het voelt voor ons comfortabel om als dealer terug te kunnen vallen op zo’n wereldmerk in meettechniek. Naast innovatiekracht en kennisdeling hebben wij nog meer raakvlakken. Vanuit mijn functie moet ik me primair richten op het op peil houden van onze magazijnvoorraden. Zeker in deze grillige tijd is dat een grote uitdaging. Enerzijds willen wij onze klanten altijd snel kunnen bedienen, maar aan de andere kant moet je vanuit bedrijfseconomisch oogpunt ook de faalkosten elimineren. In dat hele spel moeten onze leveranciers mee kunnen en willen meebewegen. Bij Mitutoyo is dat prima geregeld. Wij hebben zelf onze voorraad altijd goed op orde, maar bij klant-specifieke vragen over meettechniek of specialistische meetinstrumenten kunnen wij te allen tijde op hun support rekenen.”

Product toegevoegd aan offerte!