Het meest volledige programma meetgereedschappen

Gratis helpdesk

Meer dan 40 jaar ervaring in de Benelux – ook in service en kalibratie

Alle informatie in het Nederlands beschikbaar


Deel dit artikel

LKQ Fource is fijnmazige distributeur voor Mitutoyo

Als marktleider in de Benelux voorziet LKQ Fource haar klanten in de Automotive en Industrie van alle benodigde onderdelen en gereedschappen. “Wij zijn al bijna 12,5 jaar dealer van Mitutoyo en dat jubileum is best iets om even bij stil te staan”, zegt Head of Category Peter Giezen.

Toeleverancier voor Automotive en Industrie
LKQ Fource heeft haar hoofdkantoor in Schiedam en is onderdeel van het LKQ Europe. De verkoop en distributie van automaterialen, onderdelen en gereedschappen verloopt volgens Peter deels via eigen vestigingen en deels via Full Fource Partners. “Wij hebben in de Benelux ruim 100 eigen vestigingen en ongeveer zo’n zelfde aantal partnerships. In het verleden werkte Harrems Tools al samen met Mitutoyo en die distributeur in gereedschappen is later opgegaan in LKQ Fource. Binnen onze organisatie is IPAR de tak die de industriële markt bedient. Door onze bedrijfsstructuur en dealernetwerk zijn wij een fijnmazige distributeur voor Mitutoyo.”

Fijne wisselwerking
Binnen de brede range aan professionele gereedschappen van LKQ Fource vormen volgens Peter met name de kleinere meetinstrumenten van Mitutoyo een belangrijk onderdeel. “Denk aan analoge en digitale schuifmaten en micrometers. Mitutoyo is in dat opzicht echt een A-merk. Dat zie je aan de kwaliteit van de producten, maar ook aan alles daaromheen. Zo kunnen onze productmanagers regelmatig deelnemen aan hun kennissessies. Er wordt veel aandacht besteed aan innovatie en kennisdeling. Dat sluit ook helemaal aan bij onze eigen bedrijfsfilosofie en marktstrategie. Als dealer brengen wij autobedrijven en industriële klanten in contact met de meetinstrumenten van Mitutoyo en dragen zo bij aan hun verkoop in de Benelux. Anderzijds worden wij door hen weer geholpen met kwalitatieve producten, uitgebreide productinformatie en het up-to-date houden van de productkennis van onze medewerkers. Van zo’n goede wisselwerking profiteren dus alle partijen.”

Product toegevoegd aan offerte!