Het meest volledige programma meetgereedschappen

Gratis helpdesk

Meer dan 40 jaar ervaring in de Benelux – ook in service en kalibratie

Alle informatie in het Nederlands beschikbaar


Deel dit artikel

De samenwerking tussen Europese groothandelaar Kramp en Mitutoyo

Kramp is een groothandelaar in agrarische onderdelen en accessoires. Hun klanten bevinden zich met name in de land-, bos- en tuinbouw. De dealer is actief in maar liefst 26 Europese landen en in veel daarvan heeft Kramp ook al jarenlang een nauwe samenwerking met Mitutoyo. Dit is zeker het geval in de Benelux. Bernd Bongers (Product Manager): “Ik werk al twintig jaar bij Kramp en we werken samen met Mitutoyo zolang ik me kan heugen!”

Van familiebedrijf tot Europees netwerk

Kramp is opgericht in 1951 door Johan Kramp, een ambitieuze ondernemer uit Varsseveld. 70+ jaar later is het familiebedrijf uitgegroeid tot een groothandelaar van Europees niveau. Desondanks heeft het bedrijf nog steeds een familiecultuur en doen ze er alles aan om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Goed contact met de leverancier hoort daar natuurlijk bij. Bernd: “Er is frequent contact met Mitutoyo. De ene dag spreek ik Managing Director Henk Slotboom en de andere dag een van de Product Managers.” Deze uitwisseling van kennis is onderdeel van de service van Mitutoyo. Met hun jarenlange expertise kunnen de specialisten van Mitutoyo goed ondersteunen. Kramp heeft daarnaast ook zelf Product Managars in dienst en bovendien kunnen klanten gebruik maken van het Kramp Service Center. Door dit partnership ondersteunen beide partijen elkaar en wordt de eindklant uiteindelijk beter geholpen.

Betrouwbare meetresultaten met de producten van Mitutoyo

Kramp verkoopt 4000+ topmerken, waarbij Mitutoyo de logische keuze is op het gebied van metrologie. Mitutoyo is niet voor niets marktleider op het gebied van precisietechniek. Bernd beaamt dit: “Mitutoyo heeft bij ons sterk de voorkeur als onze partner voor meetinstrumenten. Op dit moment bestaat het assortiment uit zo’n 40 producten. Deze items zijn allemaal bestemd voor service- en reparatiedoeleinden.” Er is met name vraag naar schuif- en schroefmaten en deze zijn dan ook beschikbaar in allerlei varianten. Daarnaast behoren ook bijvoorbeeld digitale of analoge meetklokken tot het assortiment. De kwaliteit van Mitutoyo garandeert betrouwbare meetresultaten, wat weer leidt tot productzekerheid. Dit laatste is immers cruciaal in iedere industrie, of het nu de bouw betreft of de agrarische sector.

Mitutoyo: de meetspecialist bij u in de buurt

Het partnership met Kramp zorgt voor een lokale aanwezigheid van Mitutoyo in de Benelux. Dat is onderdeel van onze service. Ook bij u in de buurt kunt u dus terecht voor Mitutoyo producten. Behalve handmeetgereedschappen (zoals schuifmaten) bieden wij nog veel meer meetoplossingen aan. Denk aan ruwheidsmeters en hoogtemeters. Wilt u onze meetinstrumenten en -machines in het echt ervaren? Kom langs op een van onze meetservice locaties, bijvoorbeeld in Enschede of Melsele. Onze ervaren Product Managers helpen u bij het maken van de juiste keuze. Ook online kunt u terecht voor vakkennis. Bekijk ons ruime aanbod van e-learnings. Zo wordt u van achter uw bureau een meetspecialist!

Product toegevoegd aan offerte!