Het meest volledige programma meetgereedschappen

Gratis helpdesk

Meer dan 40 jaar ervaring in de Benelux – ook in service en kalibratie

Alle informatie in het Nederlands beschikbaar


Deel dit artikel

IP Zanten waardeert wisselwerking met Mitutoyo

Een technische groothandel die bijna 100 jaar bestaat en die al decennialang dealer is van Mitutoyo is een betrouwbare referentie. Productmanager Chris Steinvoort zoomt namens IP Zanten dan ook graag in op de onderlinge samenwerking.

Mitutoyo is één van onze A-merken
Sinds begin dit jaar is de technische groothandel IP Zanten uit Veghel onderdeel van IP Duursma. “In Veghel zit ons hoofdkantoor en wij hebben ook filialen in Weert, Eersel, Tilburg en Waalwijk. Wij zijn totaal MRO en OEM toeleverancier met een simpel motto: We hebben het of we regelen het! Ons zeer uitgebreide assortiment is opgebouwd uit innovatieve producten van A-merk fabrikanten, waaronder Mitutoyo”, aldus Chris.

Veel aandacht voor innovatie en kennisdeling
Uit de range aan professionele Mitutoyo producten verkoopt IP Zanten het meest handmeetgereedschappen, zoals schuifmaten, hoogtemeters en dieptemeters. “De afgelopen jaren richt Mitutoyo zich echter ook steeds meer op innovatie en educatie waarvan wij als dealer de vruchten plukken. Door educatie, via trainingen en webinars, zijn onze adviseurs ook steeds beter thuis in de meer complexe geometrische meettechniek. Dat betekent dat wij onze klanten bij de aanschaf van geavanceerde meetinstrumenten, het calibreren en bij servicevragen steeds beter kunnen helpen. Er is dus een extra dimensie aan ons dealerschap toegevoegd. Dat is mooi voor ons en onze klanten. Meten is weten en wij merken dat de lat op het gebied van meet- en regeltechniek steeds hoger is komen te liggen. Als toeleverancier en servicepartner moeten wij daarop anticiperen. Mitutoyo begrijpt dat en zij bieden ons de ondersteuning die nodig is om aan de hoge eisen van onze klanten te kunnen voldoen. Die wisselwerking is voor ons heel belangrijk.”

Korte lijnen zorgt voor snel schakelen
Bij het horen van de naam Mitutoyo denken velen direct aan een Japans mega-concern dat al jarenlang wereldleider is op het gebied van meettechniek. Daarbij zou je ook kunnen vermoeden dat er een grote kloof is tussen de fabrikant en eindgebruiker. Chris merkt als productmanager echter dagelijks dat daar bij Mitutoyo geen sprake van is. “Wij hebben hele korte en directe lijnen met Mitutoyo Benelux. Wij kunnen daardoor voor bestellingen en technische vragen heel snel schakelen. We zagen dat bijvoorbeeld ook tijdens de coronapandemie heel goed terug. De levering vanuit Japan stonden enige tijd onder druk, maar daar werd richting ons als dealer prima op geanticipeerd. Er was gelukkig in de distributiecentra voor Nederland en België een goede voorraad van de meest courante producten aangelegd en mocht de levering van meetapparatuur of onderdelen iets langer op zich laten wachten dan werden wij daarover tijdig en duidelijk geïnformeerd. Het is tekenend voor de manier waarop wij met elkaar samenwerken en waarom IP Zanten de wisselwerking met Mitutoyo zo waardeert”, aldus Chris.

Meettechnologie voor professionals
Mituotyo heeft een nauwe samenwerking met meerdere gecertificeerde dealers, zoals IP Zanten. Via ons dealernetwerk binnen de hele Benelux is er altijd een Mitutoyo leverancier bij u in de buurt. Meer weten over het dealerprogramma? Bekijk ons ruime assortiment of neem contact op!

Product toegevoegd aan offerte!