Het meest volledige programma meetgereedschappen

Gratis helpdesk

Meer dan 40 jaar ervaring in de Benelux – ook in service en kalibratie

Alle informatie in het Nederlands beschikbaar


Deel dit artikel

Schut Geometrische Meettechniek en Mitutoyo

Schut Geometrische Meettechniek BV is al meer dan 30 jaar dealer van Mitutoyo. Het Groningse familiebedrijf, opgericht in 1949, heeft vijf vestigingen in Europa. Inmiddels staat de 3e generatie aan het roer. Directeur Bronno Schut: “Wij zijn als dealer echt gespecialiseerd in geometrische meettechniek. Mitutoyo is als A-merk dan ook een logische match.”

Vandaag Mitutoyo producten besteld, morgen in huis

Schut onderscheidt zich door een grote voorraad. Hierdoor geldt: vandaag besteld, morgen in huis. De Schut catalogus, met een oplage van 20.000, is een begrip in de markt. Schut levert niet alleen basis meetinstrumenten, maar ook Mitutoyo ‘kennisproducten’ zoals hoogtemeters en ruwheidsmeters. De verkoop hiervan vergt gedegen kennis.

Altijd op de hoogte met Measuring Your World

Kennis is dan ook het tweede onderscheidende punt van Schut. De technische adviseurs worden intern opgeleid en wonen jaarlijks de Mitutoyo dealer meetings bij. Daarnaast volgen ze de metrologie-opleidingen Measuring Your World. Schut: “Onze kennis is al op peil, maar door deze cursussen kunnen onze medewerkers zich nog beter inleven in de klant. Welke vraagstukken of problemen hebben klanten en hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk bij helpen? Samen met Mitutoyo kunnen we zo een oplossing bieden voor iedere uitdaging op meetgebied.”

Product toegevoegd aan offerte!