Het meest volledige programma meetgereedschappen

Gratis helpdesk

Meer dan 40 jaar ervaring in de Benelux – ook in service en kalibratie

Alle informatie in het Nederlands beschikbaar


Deel dit artikel

Partnership Mitutoyo – ODM naar een hoger plan

ODM (voorheen Outilac-Demunter) is een expert in toolings en equipment. De meetinstrumenten van Mitutoyo vormen een belangrijk onderdeel van hun assortiment. Vanuit Luik bedient ODM de gehele Belgische markt en straks zal ook het grootste deel van Frankrijk via dezelfde hub beleverd worden. Het bedrijf richt zich op B2B klanten, van chemie tot farma en van automotive tot bouw. Het biedt servicegerichte oplossingen om de klant te ontzorgen, van de aankoop tot en met de logistieke handling. Hun semiautomatische magazijn wordt nu nog slimmer gemaakt, zodat de juiste (Mitutoyo) artikelen altijd op voorraad zijn. 

Intensief contact

ODM heeft altijd een goede samenwerking gehad met Mitutoyo. Nu is het plan om die samenwerking naar een hoger plan te tillen. Commercial Director Gunther Allinckx: “Partnership is geen hol begrip, we willen écht meer samen doen. Het is daarbij belangrijk dat de mensen elkaar, maar vooral ook elkaars verwachtingen, aan beide kanten goed kennen en begrijpen.” Dat betekent dus veel onderling contact. Daarnaast komen er speciale Mitutoyo productacties, gaan Mitutoyo experts soms mee naar de klant en wordt er intern een meetspecialist opgeleid. Deze specialist wordt binnen ODM het aanspeekpunt op het gebied van metrologie.

De meetinstrumenten van Mitutoyo bij ODM op locatie

Altijd up to date met e-ducation website Measuring Your World

De e-learnings van Measuring Your World zijn zeer geschikt om personeel op te leiden. Deze cursussen zijn een makkelijke manier om snel vakkennis op te doen. Allinckx: “Metrologie is natuurlijk vrij specifiek. Als daar meer kennis over wordt verworven door onze mensen, verdwijnen ook de barrières. Het wordt laagdrempeliger. Dat is wat wij voor ogen hebben.” Op deze manier kan ODM samen met Mitutoyo de eindklant nog beter ontzorgen en vooral: meer expertise aanbieden. ‘Expertise’ is volgens Allinckx dan ook het sleutelwoord voor dit partnership. Daar profiteren ODM, Mityotyo en vooral de eindklant van.

Meer weten over e-ducation?

Mituotyo heeft een nauwe samenwerking met meerdere gecertificeerde dealers. Zo is er altijd een Mitutoyo leverancier bij de eindklant in de buurt. Meer weten over het dealerprogramma of onze cursussen metrologie? Bekijk ons ruime aanbod cursusaanbod (zowel online als fysiek) of neem contact op!

Product toegevoegd aan offerte!