Het meest volledige programma meetgereedschappen

Gratis helpdesk

Meer dan 40 jaar ervaring in de Benelux – ook in service en kalibratie

Alle informatie in het Nederlands beschikbaar


Deel dit artikel

Familiebedrijf Hagro heeft nauwe samenwerking met Mitutoyo

Hagro is een technische groothandel in fijn metaalbewerkingsgereedschappen voor de maakindustrie. Dat varieert van opspangereedschappen tot verspanende gereedschappen. Precisie is van enorm belang binnen de metaalsector en meetinstrumenten mogen dus niet ontbreken. Het familiebedrijf uit Schaijk heeft een jarenlange samenwerking met Mitutoyo. Dirk de Groot staat nu als derde generatie aan het roer bij Hagro. Dirk: “De samenwerking loopt super. Het contact is fijn en er wordt meegedacht.”

Kennis altijd op peil door Mitutoyo e-learnings

Naast een breed assortiment (maar liefst 80.000+ verschillende producten) onderscheidt Hagro zich door kennis. Dat is in hun ISO 9001 kwaliteitssysteem geïntegreerd. Hagro probeert een continu verbeterend en lerend bedrijf te zijn. Er is een speciale commissie die het kennisniveau van de technische adviseurs beheert. Dirk: “We doen ook volle bak mee aan de e-ducation website Measuring Your World en het nieuwe dealerprogramma. Al onze adviseurs hebben toegang tot de e-learnings. De eerste badge is al binnen!” Op Measuring Your World staan veel verschillende e-learnings op het gebied van metrologie, van een basiscursus handmeetgereedschappen tot een praktijkcursus geometrische meettechniek. Zo kan iedere specialist eenvoudig zijn kennis op peil houden.

Hagro specialist aan het werk met een Mitutoyo meetinstrument

Familiebedrijf met grote ambities

Er wordt nauw contact onderhouden met Mitutoyo om de beste oplossing te leveren aan de klant. Wil een bedrijf een complex meetsysteem? Dan gaat iemand van Mitutoyo mee op locatie. Die nauwe samenwerking past bij het familiebedrijf. Dirk: “We proberen goed met onze mensen om te gaan. Dat zit ook in onze manier van zakendoen. We gaan niet voor het snelle geld maar voor de lange termijn. Op die manier willen we echt meerwaarde bieden en kwaliteit leveren.” Bij technische groothandels vindt veel consolidatie plaats en worden bedrijven steeds groter. Dirk vervolgt: “Ik ben heel trots dat we een van de weinige zelfstandige familiebedrijven zijn die op dit niveau nog volop concurreren. Wij onderscheiden ons en blijven zo duidelijk relevant. Nu met de 3e generatie zijn we gebeiteld om dat voor lange tijd te blijven doen.” In samenwerking met Mitutoyo kan er blijvende kwaliteit worden geleverd aan de klant.

Meer weten over e-ducation?

Mituotyo heeft een nauwe samenwerking met meerdere gecertificeerde dealers. Zo is er altijd een Mitutoyo leverancier bij de eindklant in de buurt. Meer weten over het dealerprogramma of onze cursussen metrologie? Bekijk ons ruime aanbod cursusaanbod (zowel online als fysiek) of neem contact op!

Product toegevoegd aan offerte!